sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Maalisävyjä

Eilen olimme rautakauppakierroksella etsimässä maalisävyjä ja saunanlauteita sekä muuta uuden kodin remontissa tarvittavaa. 

Maalit löytyivät, mutta saunanlauteita katsastamme vielä alkuviikosta uudelleen. 

Kaikki seinät maalataan valkoisiksi, mutta kolme seinää saa tehostevärin. Otin noin kymmenkunta eri maalimallilappusta kaupasta mukaan ja kävimme niitä sitten ihmettelemässä uuden kodin huoneissa. Jännää miten ne tummimmat sävyt, jotka näyttivät kaupassa oikein kivoilta ja kauniilta, olivatkin tosi tummia paikanpäällä ilman kaupan kirkkaita valoja. Esimerkiksi yksi munakoisonsävy näytti todella ihanalta kaupassa, mutta ei enää kohteessa, sävy oli aivan liian tumma, joten päädyimme vähän vaaleampiin sävyihin. Sävyt eivät pääse tässä täysin oikeuksiinsa, mutta laitan sitten maalatuista seinistä kuvia, kun on valmista. 



Tikkurilan sävy S486 Vulkaniitti tulee tv-huoneen yhdelle seinälle. (yllä) Sävy muistuttaa ehkä eniten cafe lattea.


Tyttären huoneeseen tulee vähän tummempi sävy, jonka hän olikin jo aiemmin valinnut eli Tikkurilan sävy N499 Basaltti. (yllä) Sävy on tummanharmaa.



Meidän makuuhuoneeseen valitsimme Tikkurilan sävyn S484 Konglomeraatti. (yllä) Muistuttaa cafe lattea, jossa ei niin paljon maitoa.

Nykyisessä kodissa kaikki seinät ovat valkoisia, mutta nyt tuli taas fiilis, että pitää saada jotain sävyjä seinille. Maalauksen osalta remontti alkaa jo tosiaan ensiviikolla, ehkä saan kuvia uusista seinistä tänne jo viikon päästä. 


Leppoisan värikästä sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Hei, ensi visiitillä täällä :)
    Sama juttu meillä - ensin kaikki pinnat valkoisia, kunnes alkaa kaipaamaan niitä sävyjä :) Ja niin se koti sitten saa uuden tunnelman pikku hiljaa...
    Fiksua katsella värimalleja rauhassa kotona omassa valaistuksessa, ettei tule niitä huteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun olet löytänyt tännekin. Meillä pian muutto taas edessä, uudessa kodissa mennnään alkuun ainakin valkoisilla seinillä ajankanssa mietitään maalataanko vai ei.

      Poista