maanantai 20. huhtikuuta 2015

Banaaniletut

Päätin hemmotella itseäni, antaa itselleni jotain hyvää  ja omaa aikaa. Otin yhteyttä personal trainer-ravintovalmentajaan. Nyt olemme tavanneet kaksi kertaa ja käyneet läpi ruokapäiväkirjaani ja jutelleet ravinnosta, sen laadusta ja määrästä. Sain ihan konkreettisia vinkkejä syömisen ja ruoan suhteen, ei mitään suurta ihmeellistä, mutta pientä viilausta. Sain myös hyviä ja todella herkullisia ohjeita häneltä, joista tässä yksi. Seuraavalla tapaamiskerralla treenataan yhdessä kahvakuulalla! Tarkoitus on ottaa käyttöön lipaston alla pölyttyvä kahvakuula silloin kun aika ei riitä salille tai jumppaan lähtemiseen. Tavoitteena oma hyvinvointi ja jaksaminen.


Tässä ohjetta banaanilettuihin: laita yksi kypsä banaani tehosekoittimeen, lisää kaksi kananmunaa ja halutessasi yksi ruokalusikallinen chia-siemeniä. Onnistuu ilman chia-siemeniäkin oikein hyvin. Sekoita. Paista pannulla yksi iso lettu tai pienempiä lettupannulla. Tästä määrästä tulee kaksi annosta. Käytä paistamiseen voita tai kookosöljyä. Paista ensin kovalla lämmöllä, mutta kun lettu alkaa hyytymään, pienennä lämpöä ja käännä se paistamisen puolivälissä.


Tarjoa tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa sekä turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin kanssa. Mun uusi suosikkiaamiainen ja niin terveellistä!

Chia-siemenet ovat ns. superfoodia, jotka sisältävät terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kuituja, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Pyrin tosin syömään ja tekemään ihan tavallista perusruokaa perusraaka-aineista, mutta välilä on kiva kokeilla jotain uuttakin. 

Muistetaan hemmotella ja pitää itsestämme huolta kaikin tavoin!

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! Täytyypä kokeilla joku aamu. Mistä ostit siemenet? Yksi työkaverinikin puhui niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain ne siemenet, mutta pitäisi löytyä hyvinvarustellusta ruokakaupasta ja ainakin luontaistuotekaupoista. Letuissa ne ei maistu tai tunnu mitenkään, seuraavaksi kokeilen toisella tapaa, kerron lisää sitten. ��

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista