maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tampereen kauppahalli ja ravintola 4 vuodenaikaa






Meillä on mökiltä Tampereelle matkaa nelisenkymmentä kilometriä ja siellä tulee mökkilomin aikana käytyä ainakin kerran ellei parikin. Eräänä keskiviikkona satoi aamulla vettä sen verran rankasti, että hyppäsimme autoon ja suunnistimme ensin Vapriikkiin katsomaan lähinnä Kielletty kaupunki -näyttelyä, mutta Vapriikki on siitä monipuolinen taide/elämysmuseo, että siellä voi kokea ja nähdä monenlaista yhdellä kertaa Tammerkosken rannalla. Vapriikissa on vaihtuvia sekä pysyviä näyttelyitä, suosittelen käyntiä. 

Näyttelykierroksen jälkeen suuntasimmekin Tampereen kauppahalliin, joka on yli satavuotias, lounaalle ja ostoksille. Söimme lounaan ihanassa ja kivan puheensorinan täyttämässä 4 vuodenaikaa -bistrossa. Bistro tarjoaa suomalais-ranskalaista ruokaa. Kyseessä kun on lounaspaikka, niin kaikki sujui nopeasti, mutta kiirehtimättä. Söin todella herkullisen bouillabaissekeiton, mieheni naudanlihapihvin ranskalaisten perunoitten ja bearnaise-kastikkeen kera - hyvin tyypillistä ranskalaista bistroruokaa siis ja hyvin valmistettuna. Nämä ruoat ovat heidän pysyvältä listalta, mutta ravintolalla on päivittäin vaihtuva lounasmenu, jossa oli nytkin monta herkullisen kuulloista ja näköistä annosta, kun kurkin vieressä istuvien asiakkaiden annoksia. Asiakkaina oli töistä lounastunnille tulleita, turisteja ympäri maailmaa ja meitä suomalaisia lomalaisia.

Lounaan jälkeen jatkoimme hallissa kiertelemistä ja teimme hankintoja illan paellaa varten, josta ohje tulossa seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti