keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Italialainen päärynäkakku








Tässä ihana pääryynäkakkuohje, mielestäni tämän voi tehdä kyllä myös omenoista, persikoista tai luumuista.


Tarvitset: 
3 kypsää päärynää tai muuta edellä mainittua hedelmää
150 g vehnäjauhoja eli noin 2,25 dl
1 tl leivinjauhetta
30 g maissitärkkelystä eli noin 5 rkl
90 g sulaa voita
3 munaa
150 g sokeria eli noin 2 dl

Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
tomusokeria tai kakunkoristeluun tarkoitettua kultapölyä

Lisäksi:
vaniljakastiketta tai kermavaahtoa

Kuori ja kuutioi päärynät. Sulata voi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele jauhoseos muna-sokeriseokseen. Lisää sulatettu voi taikinaan.

Vuoraa 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada kakkutaikina vuokaan. Paista 180 asteen uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakun pinta on kauniin ruskea. 

Anna jäähtyä ja koristele miten haluat.

Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä kylmän vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Alkuperäinen ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti